Суспільство (відео)

Волонтерство на прикордонні: жителі села в Сновській громаді плетуть маскувальні сітки (Відео)

Сітки, донати, окопні свічки та приготування смаколиків для наших захисників – жителі населеного пункту Кучинівка, що в Сновській громаді, з перших днів повномасштабного вторгнення активно почали волонтерити та робити все від них залежне, аби наблизити Перемогу.

Наразі найбільше часу та сил жителі села вкладають у плетіння маскувальних сіток для наших захисників.

«Це наша ініціатива, люди зносять матеріал. Саму сітку, основу, нам надали, а матерію люди зносять. І хто ріже, хто плете», — Алла Акуленко – жителька села Кучинівка.

«Люди багато нам зносять білої тканини. Допомагають чим тільки можуть. Хтось не може прийти в сільську раду, то вдома ріже оці смужки білі», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка.

До плетіння залучена велика частина місцевих: хтось уже встиг сплести кілька десятків сіток й активно продовжує, для інших це лише початок їхньої волонтерської діяльності. Коли в селі було дистанційне навчання, а потім і канікули, до волонтерської діяльності активно долучалася і місцева дітвора.

«Діти були, коли не було навчання. А зараз вчаться. Батьки приходять сюди у вільний час, але в нас є господарство, тому зранку після господарства приходимо сюди, а потім знову додому. Переважно ми тут з самого ранку і десь до 2-ї години дня», — Алла Акуленко – жителька села Кучинівка.

Скільки таких сіток сплели за понад рік активної діяльності – вже й збилися з ліку. Плетуть хоч і не під замовлення, утім, попит на кучинівські сітки є.

«Приїжджають і забирають. Інколи, якщо якась людина їде в місто, то наш голова старостату просить і їх відвозять до Сновська», — Алла Акуленко – жителька села Кучинівка.

Та найважливіше – зупинятися на досягнутому кучинівці не планують, волонтерський потенціал тут лише зростає, адже місцеві чудово розуміють: їхній внесок у Перемогу також важливий.

«Ми не сидимо склавши руки, а щось робимо», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button