Суспільство (відео)

Вперше за останні 30 років у Чернігові розпочато будівництво спортивного комплексу (Відео)

Уперше за останні 30 років у Чернігові розпочато будівництво спортивного комплексу.

На розі проспекту Миру та вулиці Кільцевої вже повним ходом працюють екскаватори, грейдери та вантажівки.

Перша черга спорткомплексу передбачає будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, майданчиків, трибуни, роздягалень, душових та іншої інфраструктури необхідної для проведення спортивних змагань. Наразі на об’єкті підводять комунікації. Є певні складнощі з рельєфом, близькістю мереж, та будівельники обіцяють усе встигнути вчасно.

Серед планів – запровадження енергозберігаючих технологій. Котельня працюватиме на твердому паливі, частина освітлення буде на сонячних батареях.

Такий об’єкт перший. Я не знаю таких, які будували б за останні 40 років. За винятком реконструкції стадіонів Гагаріна та Юність.  Закладаються сучасні конструкції та інженерні рішення, — Олександр Алін, представник інвестора на будівництві.

Від отримання землі до початку будівництва спорткомплексу минуло довгих 5 років. Довелося оббивати пороги великої кількості чиновників і доводити свої наміри. Тяганина забирала безліч часу і сил. Можновладці не вірили, що в планах саме будівництво спортивного об’єкта, а не багатоповерхівок.

Однак інвестори виявилися сміливими і терплячими людьми. Керівник проекту Олександр Скоропис каже, що найтяжчий етап подолано. Хоча попереду ще багато роботи, адже проект розраховано на 10 років.

—   Ніхто не вірив, що в Чернігові хтось візьме і побудує футбольну інфраструктуру, стадіон, базу. Всі вважають, що для Чернігова це нездійсненно. Довелося переконувати міську владу, чиновників на місцях при отриманні дозвільних документів, погоджень. Усім довелося доводити, — Олександр Скоропис, керівник проекту.

Попри наявність у Чернігові кількох стадіонів, нині вони перебувають у занедбаному стані. Лише останніми місяцями почалася реконструкція на стадіоні імені Гагаріна. Грати в якісний футбол просто ніде. Створивши власну команду ЮСБ, її власники на собі відчули всі проблеми.

Одного бажання змагатися на всеукраїнському рівні виявилося замало. Саме тому й виникла ідея створити в Чернігові сучасний спорткомплекс. І ось мрія нарешті почала втілюватися в життя. Свій проект інвестори називають соціальним, адже навряд чи він окупиться.

— У аматорських колективів немає можливості грати, прогресувати, заявлятися на всеукраїнські турніри. Це стало точкою неповернення, і твердо вирішили робити власну інфраструктуру, щоб наша команда не залежала від когось. Будемо відкриті для всіх, — Микола Синиця, спортивний директор ФК «ЮСБ».

Спорткомплекс має прикрасити й оживити цей віддалений від центру мікрорайон ЗАЗу. Споруда буде відкритою для міста. Власники сподіваються, що її побудова дасть новий поштовх у розвитку як футболу, так і спорту Чернігова загалом. А з огляду на те, що футбольне поле застелять штучним газоном, грати на ньому можна буде незалежно від пори року.

Ще статті по темі

Back to top button