Суспільство (відео)

Всесвітній День здоров’я: чернігівці розказали, як дбають про себе (Відео)

Щороку 7 квітня в усьому світі відзначають День здоров’я. Дату вибрали невипадково – 7 квітня 1948 року почала свою діяльність Всесвітня організація здоров’я, що проводить безліч досліджень і займається питаннями поліпшення якості життя населення планети. Щороку вибирають і актуальну тему Всесвітнього дня здоров’я. У 2023 році — це Здоров’я для всіх. Під час війни особливо важливим завданням для України є збереження здоров’я нації. Йдеться як про відповідальність медичної галузі, так і про те, що кожен із нас має з усією відповідальністю берегти своє фізичне та психічне здоров’я і дбайливо ставитися до нього. Ми поцікавилися в чернігівців, як вони стежать за своїм здоров’ям і як сприяють його покращенню.

«Здоров’я – це насамперед гарний настрій. Ми всі чекаємо Перемогу і це наше здоров’я в духовному сенсі. А от у фізичному сенсі мало що робимо, треба більше робити. Зарядку якусь робити. Необхідно, аби була культура здоров’я, а в нас цього не вистачає, треба навчатися цього. Ми зараз працюємо та намагаємося відновлювати наше місто прекрасне. І не вистачає навіть часу для себе. За харчуванням також намагаємося стежити, але треба більше уваги приділяти цій сфері».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині бігтимуть «За здоровий спосіб життя»

«Правильно харчуватися треба насамперед і займатися спортом».

«Стежу за харчуванням, а от спортом не займаюся – немає часу на це. І профілактичні огляди проходжу в лікарів».

«Стараємося берегти здоров’я, а якщо треба – то звертаємося до лікаря. Про харчування дбаємо, бо вже треба це робити. А спортом не займаємося, бо ніколи».

«Стежимо, відпочиваємо більше. За харчуванням також стежимо».

«Найосновніше – це, мабуть, прогулянки, для здоров’я дуже корисно. Тим більше в наших парках, дівчина ось із Києва і їй дуже подобається. А так я в минулому танцівник, вона теж танцівниця та гімнастка, то загалом усе життя зі спортом».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button