Суспільство (відео)

Обласні та районні депутати на Чернігівщині нехтують процедурою таємного голосування (Відео)

Обрання голів Чернігівської обласної і районної рад є незаконним. Адже принцип таємності голосування був порушений в обох випадках.

«Те, що зараз системно відбувається на перших сесіях Чернігівської обласної ради, на Чернігівській районній раді… Можу сказати, що цілком і повністю нівелюється процедура таємного голосування. Коли окремі депутати, виходячи з кабінки для голосування, прямо демонструють свій голос, своє волевиявлення», — Микола Торбєєв, правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відео бійки між депутатами Чернігівської райради (Відеофакт)

Започаткували таке голосування обласні депутати, продовжили традицію районні обранці. Єдиним поясненням такої протизаконної «відкритості» є контроль голосу депутата кураторами.

«Це відбувається для цілковитого контролю за голосами окремих депутатів. Тобто контролюється певними особами це голосування», — Микола Торбєєв, правозахисник.

Юристи зазначають, що голосування для кураторів, а не за законом може бути оскаржене в суді.

«Це може бути як наслідок – відповідне оскарження. Напряму порушення процедури не може породжувати правових наслідків», — Микола Торбєєв, правозахисник.

Нові коаліції, що створюються в області, демонструють готовність нехтувати принципами демократії та парламентаризму, що може призвести до плачевних наслідків як для самих коаліціянтів, так і для жителів громад Чернігівщини.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button