Суспільство (відео)

Ягідний БУМ на Чернігівських базарах: що скільки коштує і звідки привезли (Відео)

Черешня, полуниця, нектарини, персики, абрикоси, суниця, лохина, огірки, помідори – на полицях у чернігівських продавців, що працюють на одному з базарів міста, справжній вітамінний бум. Зараз у розпалі сезон ягід, тож більшість покупців ідуть саме за ними. Обрати, на щастя, є з чого: продукція тут різноманітна – від турецьких нектаринів, до чернігівської полуниці.

«Черешня – наша, смачна, Одеса (Вілково), 150 гривень за кілограм. Є молдавська, по 120, вона трошки дешевша, але з кислинкою. Наша найкраща, якщо чесно. Полуниця – просто супер, Оля вирощує, моя подружка з Любеча, дуже класна. Це полуничка молдавська, вона на 10 гривень дешевша – 65 гривень за кілограм, наша місцева – 75 гривень за кілограм.

Персики всі – Туреччина, нектарини – Туреччина»,- Тетяна Сенько – продавчиня.

«Огірки трошки здорожчали, вони свіженькі, добренькі. Є одеські, а є рівненські. Помідори є вже ґрунтові, з носиком, «Ляна» називаються. Є турецькі помідори на гілочці, є рожевий і коктельний»,- Олена Львова – продавчиня.

Зараз, кажуть продавці, ціна на ягоди йде на спад. Якщо ще два тижні тому кілограм полуниці коштував понад 150 гривень, то сьогодні придбати його можна в середньому за 80 гривень. Чернігівці активно користуються здешевшанням і купують полуницю в чималих об’ємах, аби заморозити та зварити варення і мати доступ до літніх смаколиків узимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекція вишиванок і рушників: у Остерському будинку культури оформили світлицю (Фото)

«Зараз самий пік полуниці, самий пік. Зараз відрами беруть, вже хочуть, аби вона була дешевше і на відра»,- Світлана Кононенко – продавчиня.

Та якщо полуниця на піку заготівельної популярності, то для того, аби «посмакувати літо», зараз в більшості беруть черешню.

«Почали вже черешню активно брати, бо у багатьох полуниця вже є своя, тому переходять на черешню, потрошку беруть абрикоси, якщо полюбляють»,- Євгенія – продавчиня.

Такий вітамінний бум на полицях чернігівцям імпонує, людей на базарі чимало, до продавців фруктів та овочів вишиковуються черги за смачненьким.

«Полуничка вже дуже смачна, ароматна і солодка, вже місцева».

«Черешня гарна, черешня різна – більш крупна десь 135 гривень, а більша в районі 120. Полуниця вже по 60. Зелень, яка по 10, яка по 15 гривень за пучок. Все гарне, все стигле, думаю, що смачне».

Таке різнобарв’я на полицях – велика заслуга українців, адже попри всі складнощі вони продовжують вирощувати різноманітні культури та поставляти їх по всій Україні, аби кожна область можна відчути смак літа та порадіти попри всі наявні складнощі. 

«У нас є своє, що люди вирощують під обстрілами. От як та сама полуничка, воно ж все летить, а те, що в Херсонській області все затопило, але ж люди рятували. Везуть з Одеси, з Миколаївської області везуть, то їм велике «дякуємо» за це»,- Олена Львова – продавчиня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button