Суспільство (відео)

Як фінансуватимуть Чернігівську МВА в 2024 році (Відео)

П’ять із половиною мільйонів гривень із бюджету Чернігова та стільки ж з державного бюджету – таку програму фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації ухвалили на черговому виконкомі міськради 23 листопада 2023 року.

«Ми виносимо на розгляд, на погодження виконавчого комітету проєкт програми фінансового забезпечення діяльності військової адміністрації на 2024 рік»,- Віктор Бистров – перший заступник начальника Чернігівської МВА.

Загалом під час засідання виконкому перший заступник начальника Чернігівської міської військової адміністрації Віктор Бистров наголосив, що зазначена сума в 11 мільйонів гривень для фінансування діяльності міської військової адміністрації буде актуальна лише за умови цілковитого заповнення штату працівників, тобто 37 осіб. Утім, фактична кількість працівників вполовину менша.

«Відповідно до чинного законодавства, ми маємо розробити цю програму на наш штатний розпис, тобто кількість осіб, яка для нас передбачена законодавством. Кількість осіб, яка для нас передбачена на сьогодні – 37 осіб. Із цих 37 осіб людей, які отримують заробітну плату з міського бюджету, станом на сьогодні налічується 13 осіб»,- Віктор Бистров – перший заступник начальника Чернігівської МВА.

Разом із тим перший заступник начальника Чернігівської міської військової адміністрації Віктор Бистров також зазначив, що закладена в бюджет громади міста сума фінансування діяльності МВА в 2023 році не була використана повною мірою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особлива сесія ЧМР: уперше рішення ухвалювали онлайн (Відео)

«На цей рік передбачено на наше утримання три мільйони гривень, із цих трьох мільйонів гривень ми використали менше ніж два. Всі кошти, які не використовуються, залишаються в міському бюджеті, на інші цілі ми їх витрачати не можемо»,- Віктор Бистров – перший заступник начальника Чернігівської МВА.

Тож після тривалої дискусії члени виконкому ухвалили рішення виділити п’ять із половиною мільйонів гривень з бюджету Чернігова, а по таку ж суму фінансування представники ЧМР планують звернутись до уряду України.

«За наполягання фінансового управління

5,5 мільйона давайте затвердимо тільки для того, аби винести на сесію, а на сесію затвердимо стільки, скільки буде потрібно»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також під час засідання виконкому виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако наполіг на озвученні звіту роботи за 10 місяців діяльності Чернігівської міської військової адміністрації. 

«Було б логічно, щоб на сесії виступив бажано начальник МВА з якимось звітом роботи військової адміністрації, зі звітом роботи від лютого 2022 року по грудень 2023 року з пріоритетами на наступний рік»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Надалі програму фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації мають розглянути депутати під час бюджетної сесії Чернігівської міської ради, що запланована на грудень 2023 року. За її результатами буде оголошена остаточна сума фінансування діяльності Чернігівської МВА на 2024 рік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button