Суспільство (відео)

Як підготуватися до зимового купання: поради чернігівського моржувальника (Відео)

На зміну літу та сонячній осінній погоді прийшли похмурі дні та дощ. Проте навіть така погода не заважає Олексію зайнятись улюбленою справою. Його ми побачили на березі Десни за плаванням. Чоловік уже зо два роки сам і з друзями полюбляє приходити до річки та відпочивати таким чином. Олексій розповів нам про своє захоплення.

«Що влітку, що взимку, що восени. Мені все одно. Подобається вода холодна і тепла. Люблю купатися»,- Олексій, моржувальник.

Як виявилося, вода в річці ще не така й холодна. Олексій полюбляє зимове купання, коли температура води опускається до +4.

«Та сьогодні ще тепло, сьогодні градусів 18-17. Ще літня вода. Якщо холодне літо, вона може бути такою. Це ще тому, що тепла осінь була, то тепла вода. Ще треба чекати, щоб вона була холодною»,- Олексій, моржувальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий очільник музею ім. Тарновського розповів про першочергові кроки на посаді

Сам Олексій працює в ДСНС і захоплюється моржуванням. Тому ми поцікавились у нього, як підготуватися до зимового купання, оскільки воно може принести людині не лише користь, а й шкоду.

«Прислухайтеся до свого організму. Якщо вам холодно, заходьте буквально на хвилину, до хвилини зайшли і вийшли, розігрілися, зарядку якусь зробили, пробіжечка така легенька. Якщо вам дуже холодно, не перебувайте у воді довго. Зайшли і вийшли. Не запливайте далеко, бо це небезпечно»,- Олексій, моржувальник.

Варто зазначити, що підготовку до моржування треба починати в теплу погоду. Спершу слід пристосувати свій організм до низьких температур. Наприклад, почати купатись восени і щоразу збільшувати час перебування в холодній воді. Одним із варіантів адаптації може бути щоденний прохолодний душ із поступовим зниженням температури води. Таким чином загартовується організм і моржування не нашкодить здоров’ю. Але перш ніж познайомити організм із таким видом загартовування, треба неодмінно пройти медичне обстеження.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button