Суспільство (відео)

Як правильно вибрати новорічне ігристе і за якою ціною: поради сомельє (Відео)

Який Новий рік без новорічного пострілу корка від ігристого та бульбашкової піни в святкових келихах?

«Традиційний новорічний напій – це ігристе вино, або шампанське, як ми часто його називаємо. Це атрибут кожного новорічного столу», — Андрій Баламут, сомельє ресторану «Салобіє».

Сьогодні вибір ігристих напрочуд великий і багато залежить від суми, яку ви готові витратити на цей напій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт новорічної качки для вишуканих гурманів: зустрічаємо свята яскраво (Відео)

«Якщо ми говоримо про шампанське… Традиційне шампанське виготовляється у Франції, тож вартість за пляшку становитиме щонайменше 1000 гривень. Якщо ми говоримо про ігристе вино, то хорошого рівня вино можна підібрати від 200 до 250 гривень. Наприклад, іспанська кава, є таке ігристе вино, що виготовляється традиційним методом шампанізації, коштує десь 250 гривень, і це один із найбільш оптимальних варіантів», — Андрій Баламут, сомельє ресторану «Салобіє».

Далі у виборі шампанського важливою складовою є його смак. Асортимент надзвичайно великий.

«За складом цукру є окрема класифікація. Від ігристого вина, в якому мінімальний склад цукру. Це екстрабрют або брют натюр. Далі йде брют. Екстрасухе. Сухе. Напівсухе. Напівсолодке і солодке ігристе вино», — Андрій Баламут, сомельє ресторану «Салобіє».

Найбільш класичним новорічним варіантом є брют. Крім згаданих класифікацій, ігристі вина розрізняються за кольором – білі, рожеві та червоні. Загалом сучасний ринок пропонує споживачу безмежні можливості у виборі «свого» напою для святкування Нового року.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button