Суспільство (відео)

Рецепт новорічної качки для вишуканих гурманів: зустрічаємо свята яскраво (Відео)

Новорічні свята – це, відповідно, святково накритий стіл. Олів’є та мандарини – безперечно, незмінні атрибути, але яскравий кулінарний експеримент завжди додасть святу та шлунку своєї цікавинки. Чернігівські кулінари пропонують власний делікатес.

«Будемо готувати качине філе з карамелізованою хурмою, гелем з буряка і чилі-пластівцями. Смачне поєднання розкритого смаку качки та солодкий смак хурми… Це добре поєднання таких продуктів», — Роман Черевко, шеф-кухар ресторану «Салобіє».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У чому зустріти Новий рік та які наїдки поставити на стіл: поради фахівців (Відео)

Качку для страви краще брати свіжу, не після заморозки. Після обсмаження її ставлять у духовку. Паралельно карамелізують хурму та готують буряковий гель.

«Качка сама по собі нежирна. Там тільки підшкірний жир, тому вона підійде на новорічну ніч усім. Щоб не перевантажувати шлунок, оскільки в нас люди не звикли їсти вночі. Буряковий гель – це поєднання фрешу з буряка й агар-агару, потім це все змішується міксерою, проціджується», — Роман Черевко, шеф-кухар ресторану «Салобіє».

Приготування нетривале. Додавання різноманітних «приправ» на святкову тарілку створює яскраву та смачну страву, яку можна повторити і в домашніх умовах.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button