Суспільство (відео)

Як жителям Чернігівського прикордоння налаштувати прийом українського мовлення МХ-7 (Відео)

Влітку 2023 року на прикордонні Чернігівщини в тестовому режимі розпочала роботу загальнонаціональна цифрова багатоканальна мережа – Мультиплекс MX-7, основним завданням якої стало розширення покриття сигналу українського телебачення в прикордонному регіоні.

Наразі український телевізійний сигнал на території Чернігівського прикордоння витісняє російський – про це під час брифінгу в Чернігівській ОДА повідомила регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

«Якщо говорити про заміри та прикордонний моніторинг, здійснений, до прикладу, в серпні та вересні минулого року, коли вже було тестове мовлення, то хочу сказати, що дійсно мережа впоралася з цим завданням», — Ірина Сенченко – регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області.

Аби отримати доступ до українських каналів, жителям прикордоння необхідно мати телевізор, тюнер Т2 (якщо він не вбудований у сам телевізор), телеантену (кімнатну або вуличну), а також доведеться виконати низку технічних налаштувань, повідомив під час брифінгу заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА Валерій Сорокін.

«Телемережа працює, але самі по собі канали в телевізорі не з’являться. Якщо обладнання налаштоване, потрібно в меню телевізора, якщо вбудований тюнер, або ж меню окремого тюнера зайти в налаштування і запустити ще раз пошук каналів. Коли пошук каналів закінчиться, з’являться нові телеканали в хорошій якості», — Валерій Сорокін – заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА

Такий спосіб підходить для користувачів, які вже мали доступ до цифрового ефірного телебачення, втім, сигнал мовлення був заслабкий. Якщо раніше ви не користувалися послугами ефірного телебачення, а тепер плануєте спробувати підключитися, варто спершу проаналізувати, чи маєте ви відповідну техніку, а саме тюнер Т2.

«Якщо в людини обладнання не налаштоване, припустимо, не було сенсу користуватися цифровим ТБ, адже воно не приймалося, треба взяти цифрове ТБ, подивитися, який телевізор має людина, чи там є тюнер Т2, чи його треба придбати. Надалі необхідно підключити тюнер до телевізора, антену – в тюнер, і після цього запускати пошук каналів», — Валерій Сорокін – заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА

Докладну інструкцію з самостійного налаштування своїх приймачів на прийом українського мовлення можна побачити просто зараз у слайді на вашому екрані.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button