Суспільство (відео)

Яким буде новий навчальний рік у Чернігові (Відео)

23 058 учнів із 1 вересня навчатимуться очно в освітніх закладах Чернігова. Загалом ідеться про 30 міських закладів освіти, що ухвалили рішення працювати стаціонарно. Про це під час ранкової наради Чернігівської міської ради повідомила заступниця начальника управління освіти ЧМР Олена Горна.

«Учора відбулися педагогічні ради в усіх закладах освіти. 30 закладів освіти ухвалили рішення про організацію освітнього процесу в очному режимі», — Олена Горна – заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Як повідомила Олена Горна, в 2023-2024 навчальному році кількість учнів значно зросла, порівняно з минулорічними показниками. Так, 2022-23 навчальний рік чернігівські школи завершували із загальним показником приблизно 15 тисяч учнів.  

«823 класи будуть навчатися очно, це 85% усіх здобувачів освіти, також у 22 закладах освіти створено 108 дистанційних класів за бажанням батьків. Ще 1303 здобувачі освіти навчатимуться за індивідуальною формою здобуття загальної середньої освіти», — Олена Горна – заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Серед закладів освіти Чернігова, що планують розпочати з 1 вересня очне навчання, чотири наразі перебувають у стадії ремонту будівлі або ж укриттів. Це школи №3, 19, 20 і 29. Планується, що ремонтні роботи виконуватимуть паралельно з навчальним процесом.

«19-та школа – ми закінчили основні роботи, пов’язані з ремонтом пошкоджень, що були отримані внаслідок воєнної агресії», — Вячеслав Почеп – начальник управління капітального будівництва ЧМР.

«Молодша та середня школа, там є і дистанційні класи, а фізично навчатимуться понад 1000 дітей», — Олена Горна – заступниця начальника управління освіти ЧМР.

«20-та школа, там роботи тривають і там ще щонайменше три мільйони потрібно надати цього року. Термін виконання, який на себе бере підрядник, – до кінця жовтня. Але навчальному процесу, на мою думку, це не заважатиме», — Вячеслав Почеп – начальник управління капітального будівництва ЧМР.

«20-та школа частково виходить на навчання. Старші класи, маються на увазі 8-9, будуть дистанційно поки що навчатися», — Олена Горна – заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Водночас під час ранкової наради Чернігівської міської ради повідомили, що цьогорічне свято 1 вересня в чернігівських навчальних закладах відбудеться без традиційних урочистостей, аби убезпечити всіх учасників освітнього процесу від можливої небезпеки. Натомість учні та вчителі одразу розпочнуть навчальний процес.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button