Суспільство (відео)

Атрошенко запустив «лотерею» для підтоплених (Відео)

У мерії зібрались експерти з оцінювання, щоб обговорити вартість оцінки пошкодженого майна та складення кошторису його відновлення. Пропонували встановити максимальну межу вартості оцінки на одне обійстя – три з половиною тисячі. Фахівці погодились із нею.

«У цьому випадку можна погодитись на те, щоб підприємство трішки зменшило свої прибутки», — говорить Геннадій Молот, керівник ТОВ ЕКФ «Десна – Експерт».

Але мер одразу оконфузився, адже зібрав оцінювачів, більшість яких кошториси не складає.

«І якщо на виході кошторис, тут усе так гарно говориться, то ми цих, хто складає кошториси, маємо ще знайти, щоб вони зробили цю роботу, їм оплатити. Ми не можемо рівнятися з Торгово-промисловою палатою, яка ці роботи робить», — зауважує Лариса Ларченко, керівник ПП «Аксіома».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнання підтоплень у Чернігові надзвичайною ситуацією захистить людей

«Григорію Івановичу, це ваше недоопрацювання в цьому напрямі», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Крайніх знайшли і пообіцяли забезпечити оцінювання фахівцями, які створять кошторис, що й піде до Кабміну на затвердження компенсацій від повеней із державного бюджету. Це Владислав Атрошенко назвав лотереєю.

«Це лотерея. Не факт, що держава нам відшкодує ці гроші. Це взагалі не моя функція гарантувати за державу», — наголошує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Водночас внесок у ніким не гарантовану лотерею на цьому не закінчиться. Адже оцінюватимуть тільки руйнування споруд. Уся затоплена техніка – це вже інша історія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці, які постраждали внаслідок негоди, можуть претендувати на компенсацію від влади

«Це самостійне буде рішення жителів – займатись оцінкою рухомого майна. Те, що стосується нерухомості, ми зараз обговорюємо», — зазначає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Під кінець наради мер не забув записати звернення до чернігівців. Чомусь зазначивши, що експерти працюватимуть зі збитками, хоча перед цим він сам, як і оцінювачі, говорив про незначне зменшення їхнього прибутку.

«Шановні чернігівці, зараз за цим столом зібрались шановні експерти, які погоджуються фактично собі на збиток провести оцінку», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

До речі, оцінювачі самостійно ініціювали, що такі категорії постраждалих, як родини бійців АТО, багатодітні сім’ї та інваліди війни, отримають від них послугу безкоштовно.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button