Суспільство (відео)

Янголи-охоронці в білих халатах (Відео)

Вікторія Нестюк одягає свою медичну форму вже 14 років поспіль. Саме стільки вона працює палатною медсестрою в лор-відділенні Чернігівської міської лікарні № 1. У цю професію її привело бажання допомагати людям

«Із самого дитинства хотіла якось допомагати людям. Я сама змалку дуже часто хворіла, і склалася така думка, що я виросту та стану медпрацівником, щоб допомагати людям, лікувати їх, приносити часточку здоров’я в наше нелегке життя», — палатна медсестра лор-відділення Чернігівської міської лікарні № 1Вікторія Нестюк.

Найчастіше з пацієнтами спілкуються саме медичні сестри. Це вони заспокоюють і надають першу медичну допомогу.

«Загалом працюють вони відмінно, дуже добрі, чуйні. Тому що їхня робота дуже важлива в наш час», — пацієнт Анастасія Крилова.

Медичні сестри нарікають: часто їхню роботу недооцінюють, вони сподіваються, що держава помітить їхній значний внесок у медицину.

«На сучасному рівні хотілось би, щоб медицина зробила крок уперед, розповім суто по своїй роботі: у нас не вистачає інструментів», — операційна медсестра лор-відділення Чернігівської міської лікарні № 1Анна Міщенко.

12 травня відзначають Всесвітній день медичної сестри. Офіційно в календарі він із 1971 року, хоча фактично святу вже більше ста років.

«Це свято медсестри. Це та людина, яка завжди йде рука об руку з лікарем, і дуже приємно, коли співробітники кваліфіковані, надійні, можна покластися. Хочу привітати своїх дівчаток і всіх медсестер. Щоб було у них міцне здоров’я, щоб вони продовжували з радістю працювати і бути милосердними», — завідувач лор-відділення Чернігівської міської лікарні № 1Ольга Саргош.

Їх можна назвати янголами-охоронцями в білих халатах, які є надійними помічниками лікарів. Вони багато часу проводять із пацієнтами та вселяють впевненість і надію хворій людині.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button