Суспільство (відео)

Недитячі пристрасті навколо міського фонтана: громада проти влади (Відео)

На день города в Чернигове в парке возле Мегацентра откроют новый фонтан. В настоящее время в городе ведутся споры, каким именно должен быть водный объект. У власти – свое мнение, у общественности – другое.

Вони обійшли пів-Чернігова та зібрали купу підписів. І збираються йти на прийом до чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Громадськість, що об’єдналася в ініціативну групу, забракувала проект майбутнього фонтана, який планують встановити у парку біля Мегацентру.

 «Я можу сказати, що ми зібрали понад 1000 підписів наших громадян. Майже всі покоління підтримують нашу ідею», — член ініціативної групи Володимир Тищенко.

Із зібраними підписами і невдоволенням, що чернігівців не спитали, ініціативна група вкотре піде до міськради та понесе свою ідею майбутнього водного об’єкту: вони хочуть, щоб у цьому місці стояв пішохідний фонтан. У Чернігові такого ще немає.

«Тут знаходиться з одного боку дитячий майданчик, з другого боку — батути. Я вважаю, що це класний майданчик для дітей, тому тут має бути пішохідний фонтан, діти освіжатимуться в літню спеку, це буде ще одним майданчиком для дитячих ігор». — депутат Чернігівської міської ради Ірина Березинець.

А от ідея міської ради – збудувати на старому каркасі новий світломузичний фонтан – вже другий у Чернігові. Проект міської ради вже на завершальній стадії. Реалізувати його мають до вересня – і фонтан заграє тут на день міста.

 «Ми не змінювали конфігурації цього фонтана, не спилювали те дерево, що по центру знаходиться. Він буде абсолютно сучасний, новий, гарненький, а так, щоб майданчик був і бігали там з брудними ногами в кросівках діти, одним подобається дітям, другі завтра захворіють, прийдуть батьки з претензією, що діти купаються під цим фонтаном», — заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко.

За словами Олександра Кириченка, фонтан, запропонований ініціативною групою, може з’явитися в Чернігові, але не цього року і не в цьому парку. ЧЕline дізнався думку й тих, хто часто тут відпочиває.

До речі, вартість світломузичного фонтана, який міськрада таки встановить у парку – 3 мільйони гривень. Гроші кілька сесій тому виділили депутати. Вони ж і голосуватимуть за запропонований проект на найближчій сесії.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Типа некуда больше денег в городе потратить??? Я удивляюсь нашему гор.совету и мэру лично. Микитась голоса за дешевые прод.пакеты покупает, а они рассуждают, какой фонтан лучше построить… Подкопили бы денег и уменьшили людям тарифы! Но нет, так же надо по-честному, а воровать не получится(((( Атрошенку такая схема не подходит — будет и дальше делать видимость работы и строить фонтаны…..

Back to top button