Суспільство (відео)

Яєшня від депутатів, або Як у Плугатарі відкривали підвідний газогін (Відео)

Перевіривши наявність блакитного вогника, народний депутат разом із помічниками починає приготування обіду. Господиня хати зніяковіло спостерігає за процесом, поки чоловіки пораються біля новенької газової плити. Не кожного дня яєшню тут готують народні депутати. Катерина Антонівна, мешканка села Плугатар, – одна з перших, хто відтепер користується вже таким звичним для містян благом цивілізації — блакитним паливом.

— Добре, головне – хоч є де тепер їсти зварити, — Катерина Потеряйко, мешканка с. Плугатар.

Цього дня мешканці села чекали довгих 8 років.

— Раніше в нас дрова були, торф. Ми цього дня чекали, як дня перемоги, цей день ми наближали, як могли, — Сергій Павлиш, мешканець с. Плугатар.

Газифікувати населений пункт почали ще в 2009 році.  Але через проблеми з фінансуванням і недобросовісного попереднього підрядника завершити цей процес вдалось тільки цьогоріч – завдяки зусиллям людей, не байдужих до долі села.

— Завдяки Валерію Миколайовичу, він і словом, і ділом надав підтримку і, слава Богу, газ з’явився, — Олександр Прохорчук, рябухівський сільський голова.

— Це 13-те село в районі, яке газифікувалося, тому, мабуть, і так довго, але всі процедури завершені, — Юрій Дзюбан, голова Талалаївської районної ради.

У селі проклали більше кілометра підвідного газогону, спеціалісти привели до ладу всю технічну документацію. Наразі вже 53 будинки готові до підключення газу.

— Село повинно жити так само комфортно, як живе місто . Повинен бути і водогін, і газ, вуличне освітлення, дороги повинні ремонтуватись. Зараз вже бачимо перші плоди нашої праці, законодавчої в тому числі, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Відкриття підвідного газогону в Плугатарях відзначили як справжнє свято – із короваєм, піснями та символічним запаленням вогню.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button