Суспільство (відео)

«Є виродки, які дозволяють собі плюндрувати могили», – в Чернігові жорстоко боротимуться з вандалами (Відео)

Наруга над могилами активізувала владу та патріотично налаштовану громадськість Чернігівщини. У Мені на День міста, 21 вересня, невідомі замалювали фарбою обличчя захисників України. Через цей випадок в облдержадміністрації була організована пресконференція.

«Є виродки, які дозволяють собі плюндрувати могили наших загиблих воїнів. Крім Мени, де фарбою замалювали обличчя загиблих, у Слобідці Новгород-Сіверського району впродовж минулого тижня двічі побили вікна в Музеї загиблих в АТО», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Не думали, що комусь можуть заважати наші діти, які вже там на тому світі. Хто це зробив – Бог їм суддя», — Ніна Ільчишина, мати загиблого воїна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На менському кладовищі вандали пошкодили пам’ятники загиблим воїнам

«У людські мізки такі діяння просто не вкладаються», — Анатолій Домарацький, керівник поліції м. Чернігів.

Замальовані обличчя, побиті вікна та безліч інших фактів цілеспрямованого вандалізму саме на могилах бійців АТО, за словами учасників пресконференції, свідчить про те, що це сплановані антиукраїнські акції.

«У нас гібридна війна. І всі ці акти вандалізму – це також прояви агресії та війни проти нас», — Сергій Бутко, представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

«До чого цинізм… Коли плюндрували, ніхто не поспішав. Там, де природа на пам’ятнику, ніхто не чіпав, а там, де обличчя, то замалювали їх», — Микола Шанський, керівник ГО «Єдина родина Чернігівщини».

Щоб факти вандалізму не повторювалися, було вирішено активізувати національно-патріотичну просвітницьку діяльність і вжити заходів безпеки на кладовищі Яцево, в секторі загиблих у війні на Донбасі. Зокрема, там планують встановити кілька камер відеоспостереження.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button