Суспільство (відео)

З деруном в новий туристичний сезон: свято живота на площі (Відео)

На Красній площі із самісінького ранку чаруючуй аромат їжі. У кожній із дерев»яних імпровізованих кухонь – вариться, печеться та смажиться.

Місцеві кухарі готуються до відкриття туристичного сезону та нового в Чернігові фестивалю «Дерун –фест». Іван – кухар зі стажем.

Ціну смачненькому знає. Двдадцять чотири роки вигадує нові рецепти та дивує містян смаколиками.  На світанку готував смачний плов та шашлики. Нині вихваляється тістом для дерунів. Каже воно в нього особливе.

Найбільший секрет смачних дерунів – вдала сковорідка. На Івановій поміститься кілька десятків дерунів. До цього фестивалю її місцеві майстри зробили навмисно

«Це ручна робота, секрет смачних дерунів не розкриваю», — кухар зі стажем Іван.

Дерун фести – це перший в Чернігові фестиваль їжі. Амбітні місцеві кухарі готуються до рекорду. Щоправда переконують не кількістю , а смаком – цінний дерун.

«Надо подавать горячими, тогдабудет вкусно», — – кухар Андрій.

Крім цього в програмі відкриття туристичного сезону  — масштабні історичні реконструкції, майстер-класи по багатьом народним ремеслам, безліч цікавих веселих конкурсів і розваг на теми народних традицій і української кухні.

А також — грандіозний концерт, «ніч в музеї» і кіно під відкритим небом.

Ще статті по темі

Back to top button