Суспільство (відео)

Дістати картоплю, прибрати в саду, побілити дерева: чернігівці розпочинають дачний сезон (Відео)

Із приходом тепла на городах закипіла робота. Деякі чернігівці вже розпочали дачний сезон, інші ще чекають. Містяни розповіли, чи варто вже починати роботи на землі та що вже встигли зробити.

«Нічого, абсолютно».

«Не займаємось городами. – А знайомі? – Займаються. – Чи вже вони їздили? – Починають потроху. Але ще ранувато. Погребти там, туди-сюди. Витягти картоплю з погреба. Підготовчі поки. А так ще прохолодно. Заморозки наче передають».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині дачники «виховали» яструба (Відео)

«Я думаю, що вже розпочали, бо вже тепло. Знаю, що друзі виїжджали на дачу, але це за Києвом. Просто відпочивали, а щодо городів – не знаю».

«Родичі починали. Починали з овочів, які виймають із погребів, а так після 7-го, після Благовіщення. За традиціями наших бабусь, дідусів. Ми намагаємося на вихідних приїздити, але цього сезону ще не їздили».

«Я в селі обробляю. Батьків будинок був, то туди їжджу і обробляю. До Благовіщення не чіпають землю. А як буде погода, то вже вигрібають у садочках, на городі, в кого не прибрано. Я з осені прибираю, вигрібаю. Ну, в садку листячко може бути».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купують насіння, порають худобу та чекають тепла: весняні селянські клопоти

«Ще поки ні, холодно. Кінець квітня – початок травня. Згребти сміття треба, підготувати ґрунт, дерева побілити, внести добрива».

«У мене приватний сектор. Не треба нікуди їхати. До кінця місяця морква, буряки. А зараз ще земля холодна. Коли земля буде тепла, тоді можна щось робити».

Загалом же вважається, що саме квітень відкриває городній сезон. У цей місяць висаджують у ґрунт розсаду різноманітних культур, обрізають дерева та висаджують нові.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button