Суспільство (відео)

Заборони на проведення масових заходів у Чернігові й області – що відомо (Відео)

Заборонити проведення всіх масових заходів на території Чернігівської області протягом 23-25 серпня. Таке рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області, що відбулося 22 серпня 2023 року.

Водночас начальник Чернігівської міської військової адміністрації, Дмитро Брижинський підписав розпорядження, в якому йдеться про заборону проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів та інших масових заходів на території міста Чернігів.

«Під час заслуховування військових з їхніх доповідей стало відомо, що на час проведення державних свят – День прапора, День Незалежності, – ймовірне погіршення безпекової ситуації та ймовірне застосування противником знову ракетних ударів по нашій країні, наших містах.

Це стало підставою для прийняття рішення про заборону масових заходів», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Відзначення державних свят у Чернігові передбачало низку заходів, що раніше були анонсовані організаторами. Утім, у зв’язку із забороною масових заходів і ракетною атакою по центру Чернігова 19 серпня 2023 року всі вони наразі скасовані.

«Ми фактично повинні розуміти, що на території міста заборонені будь-які зустрічі, демонстрації, зібрання великої кількості людей.

Усі заплановані заходи зараз заборонені та проводитись не можуть», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Наразі невідомо, скільки триватиме дія заборони проведення масових заходів на території міста Чернігів. Рішення про скасування заборони буде ухвалене окремим розпорядженням, зважаючи на безпекову ситуацію.

«Ми розуміємо, що безпекова ситуація, можливо, буде змінюватися. Тобто ми розуміємо, що якщо ця загроза існує до 24 серпня включно, можливо, вона погіршуватиметься станом на 25-26 включно, а можливо, й ні.

Якщо військові скажуть, що безпекова ситуація нормалізована – розпорядження буде скасовано», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Нагадаємо, що, згідно з інформацією військового керівництва країни, наразі зберігається підвищена небезпека ворожих ракетних обстрілів по всій території України.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button