Суспільство (відео)

Онлайн, офлайн чи змішано: як відбуватиметься навчальний процес у школах Чернігівщини (Відео)

Цьогорічний навчальний рік – надскладний для всіх його учасників. Війна поставила нас перед складними викликами, які ми гідно намагаємось вирішити. Утім, до останнього в багатьох темах зберігається невизначеність. Одним із таких невизначених є питання цьогорічної форми навчання. Яким воно буде на Чернігівщині, дізнаємося в начальника управління освіти та науки.

«За попередніми даними, 28 закладів міста Чернігова працюватимуть і за очною, і за змішаною формою. Тобто будуть визначатися, які предмети очно, які предмети дистанційно. І це заклади визначатимуть, в одну зміну чи, можливо, у дві зміни»,- Микола Конопацький – начальник управління освіти та науки Чернігівської облдержадміністрації.

Загалом із 34 будівель шкіл зруйновані — 2, отримали пошкодження різного ступеня — 25.Остаточного списку закладів освіти, які почнуть повноцінно працювати з вересня, досі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці садки не відкриватимуть, а школярі навчатимуться виключно дистанційно

«Саме щодо навчання очного чи іншої форми навчання, то визначатимуться місцеві органи влади. За погодженням із військовою адміністрацією, в цьому випадку, щодо Чернігівського району, то така є вимога. Ну і з урахуванням думки батьків обов’язково. Неможливо зобов’язати до іншої форми»,- Микола Конопацький – начальник управління освіти та науки Чернігівської облдержадміністрації

Найскладніша ситуація зараз у прифронтових районах. Щоденні обстріли не стихають, таким чином чітко даючи зрозуміти: про офлайн-навчання і йтися не може.

«Із прикордонними районами однозначно, там, де є 40-кілометрова зона від кордону, на жаль, є обстріли, більше як 134 заклади саме з цих причин офлайн не працюватимуть. Ми не можемо наражати всіх на небезпеку. Ми будемо проводити там дистанційне навчання»,- Микола Конопацький – начальник управління освіти та науки Чернігівської облдержадміністрації.

Звісно, кожен українець вірить у нашу Перемогу та те, що всі школярі зможуть якнайшвидше повернутися за парти без онлайн-уроків і тривог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button