Суспільство (відео)

Загоювання ран і пошук інвестицій: Атрошенко відзвітував про роботу у 2022 році (Відео)

Рік загоювання ран – так охарактеризував міський голова 2022 рік для Чернігова у своєму щорічному звіті. Відтоді, як розпочалася повномасштабна війна, наше місто стало міцним щитом, аби не пропустити окупантів до Києва. Понад місяць Чернігів тримав облогу, окупанти прицільно руйнували житлові будинки й об’єкти критичної та соціальної інфраструктури. Першим завданням після вигнання окупантів було повернути в місто воду, газ і світло. З квітня і до цього часу в місті тривають сотні відновлювальних робіт на різних об’єктах.

«Я вважаю, що правильно буде показати всій громаді, що було зроблено, попри наші втрати – людські, фінансові та матеріальні. І які в нас є плани». — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Тож більша частина звіту стосувалася саме ремонтних і відновлювальних робіт у багатоквартирних будинках, закладах освіти та медицини, облаштування укриттів і відновлення транспортного сполучення в місті.

«Мене найбільше непокоїть питання горизонту планування – 5, 10 і більше років. Бо на сьогодні проблема не полягає в тому, що ми щось втратили, що в нас є втрати комунальної техніки, винесено і вибито вибуховими хвилями й осколками десятки тисяч метрів вікон, пошкоджено шкіл, дитячих садочків, медичних закладів і комунальних підприємств. Колосальні втрати в критичній інфраструктурі – це сотні мільйонів гривень. Але проблема в тому, що інвестор, донор і будь-який підприємець, який щось хоче робити, він все одно порівнюватиме свої вигоди», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Тому, окрім звіту про виконану роботу, було проговорено аспекти залучень інвестицій.

«Бізнес повинен бачити вигоду розміщення виробництв у місті Чернігові стосовно прикордонних обласних центрів заходу України – це насамперед Івано-Франківськ, Ужгород, Львів, Хмельницький, Тернопіль», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Більш докладно про звіт розкажемо в наших наступних сюжетах.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button