Суспільство (відео)

Про «березенську склянку» і «найбазарніше» селище Чернігівщини (Відео)

Селище міського типу, в якому люблять і вміють торгувати. Торгувати практично всім – за асортиментом переплюнути його можуть тільки міські ринки.

«Багато. У нас торгують же всі. Розсада є. Продукти свої, які вирощують».

«Усе продають – зерно, борошно, поросят. А тут постійно дрова, дошки, шалівка продається».

«І картоплею ранньою торгують, і огірками ранніми торгують, і кабачками торгують. І каченятами, і курчатами торгують. Ну всім».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ритми «бугі-вугі» в Березні пройшло феєричне свято дітей

До селища Березна, що на Менщині, ЧЕline завітав у будній, так би мовити, небазарний день, але й тоді центральна придорожня площа без торгівлі не нудьгувала. Причиною свого потягу до продажів місцеві жителі називають надзвичайну працелюбність.

«Березенці дуже трудящі люди. Вирощують усе і, відповідно, продають свою продукцію на ринку».

«У Березні здавна роботящі люди. У нас шили бурки, валянки і чоботи».

А жарти про березенців, які здавна кочують усією Чернігівщиною, називають неправдивими. Мовляв, у сім’ї не без негідника, але це є в усіх громадах.

«У велику склянку треба багато насіння, а в маленьку – мало. А ціна та сама. Це саме в Березному? – Так. Називається «березнянська» склянка».

«Наші березенці. Хоч і кажуть, що березенці погані люди. «Добра людина да з Березного», але скільки не приїжджають сюди – ніхто не ображається».

Загалом жителі цього селища, що розташоване між Черніговом і Меною, дійсно справляють враження трудолюбивих і енергійних людей. Через що, можливо, й отримали ярлики занадто заповзятливих. Нашу ж знімальну групу вони не забули запросити відвідати березенський базар у вихідний день.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button