Суспільство (відео)

Замінила Президента: перша леді України відвідала Чернігівщину (Відео)

Кілька сотень військових у Чернігові зустрічали першу леді України Марину Порошенко. Хоч тиждень тому до Чернігова мав би приїхати сам глава держави. Однак двадцять п’яту річницю створення українського війська відсвяткувати разом із чернігівцями приїхала його дружина. Це не залишилося поза увагою журналістів. Сергій Гайдук своїм запитанням поставив першу леді в незручне становище.

 «Навіть не знаю, що відповісти, я розгубилася. Але я обов’язково йому скажу, щоб він приїхав і привітав ще раз із таким чудовим святом», — дружина Президента України Марина Порошенко.

Найперша зустріч із родинами загиблих бійців АТО. Матері та дружини чекали Марину Порошенко з проханнями. Просили, аби вона взяла під «своє крило» громадську організацію «Єдина родина». Вручили дружині Президента значок своєї організації, що об’єднує сім’ї всіх загиблих військових

« Це зігріває душу, що перша леді приїхала . Щоб вона підтримувала нас»,мати загиблого бійця Олена Близнюк.

«Щоб про наших дітей пам’ятали і не забували. Залишилося»,мати загиблого бійця Валентина Найдьон.

Та сама перша леді поспішила до напівсиріт. Діти, які втратили своїх батьків, чекали на неї з малюнками та листівками. До зали засідань в облдержадміністрацію діти, які втратили своїх батьків на війні, приїхали разом із мамами з усіх районів Чернігівщини.

«Ми родина Пономаренків з Корівки. Командир гармати»,вдова Лариса Пономаренко.

Марина Порошенко привезла з собою літопис «Книга Миру». Туди діти вклеїли фотокартки своїх родин і написали побажання.

Чернігівщина – дев’ята область України, яка залишила в цій книзі свої відгуки. Після спільних фото з чернігівськими напівсиротами, перша леді вклонилася загиблим в АТО бійцям.

Чернігівські військові марширували Красною площею. А в обласному музично-драматичному театрі на них чекали урочистості та привітання від першої леді України та голови Чернігівської ОДА.

«Більше десяти тисяч, їхнім родинам»,голова чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Родичів загиблих героїв, яких вітав  губернатор, зал зустрічав оплесками.

Чернігівських захисників привітала й дружина Глави Держави. Та поспівчувала родинам загиблих, а таких на Чернігівщині близько двох сотень.

«Я дуже щаслива, що саме на Чернігівщині можу привітати героїв, вони зробили багато для нашої держави»,дружина Президента України Марина Порошенко.

Святковий концерт завершив урочистості з нагоди 25-ї річниці створення українського війська.

Ще статті по темі

Back to top button