СпортСуспільство (відео)

Замість омріяної реконструкції – пошук найближчого укриття: реалії існування Чернігівської обласної спортивної школи (Відео)

Із початком війни Чернігівська обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа постала перед низкою проблем, які зараз не дають їй можливості повноцінно функціонувати.

До війни заклад отримав шанс на повну реконструкцію, утім, реальність, у якій ми опинилися після 24 лютого, цю довгоочікувану можливість відібрала.

«У нас перед початком війни уже була готова проєктно-кошторисна документація на повну реконструкцію нашого навчального позашкільного закладу. На 40 мільйонів гривень, до тендера нам залишався 1 тиждень. Усе було вже вирішено, 100 спортивних шкіл України, ми підпадали під цю програму. Це перше, в чому ми постраждали», — Дмитро Синюк – виконувач обов’язків директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Друга проблема основна та знайома кожному українцю – пошук укриття. У приміщенні школи його немає, а отже, треба звертатися по допомогу.

«У зв’язку з тим, що в Чернігові постійні повітряні тривоги, а ні в нашому закладі, ні поруч немає бомбосховища, то ми вимушені займатися на базах загальноосвітніх навчальних закладів, де в базовій доступності є укриття. Дякуємо керівництву цих шкіл, що наших дітей приймають. Ми займаємося на базі першої школи, там баскетбольний майданчик, займаємося на базі 27-ї, 3-ї, 2-ї та 13-ї шкіл», — Дмитро Синюк – виконувач обов’язків директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Основне завдання для керівництва сьогодні – знайти рішення проблем, які так неочікувано навалилися. Кілька шляхів їх усунення дирекція вже пропрацьовує, а поки триває пошук варіантів, тренери та вихованці часу не гають і продовжують тренування в безпечних місцях.

«До війни в нас було 540 учнів, станом на зараз 50% відвідують заняття, хоча в принципі це норма. Так і в документації написано, що наповнюваність груп під час канікул має бути 50%. Діти залюбки ходять на тренування, хоч і спекотно. Раніше в липні тренери йшли у відпустку, а зараз тренери хоч і у відпустці, але заняття проводять», — Дмитро Синюк – виконувач обов’язків директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button