Суспільство (відео)

Заплатять породіллі та працівники комунальних підприємств: «Водоканал» готує пакет заходів проти «неплатників» (Відео)

«Чернігівводоканал» готує низку заходів, що мають сприяти зменшенню заборгованості за комунальні платежі, зокрема за воду та водовідведення. Адже на початок літа борги населення цьому підприємству становили понад 40 мільйонів гривень.

«Пропозиції, впровадження яких системно вплине на зменшення заборгованості за житлово-комунальні послуги… по всій системі житлово-комунального господарства», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Вирішили попрацювати з категоріями населення, неплатниками, які залежні від міської влади.

«За деякими міськими програмами ми фінансуємо людей. Але не перевіряємо при цьому заборгованості за комунальні послуги», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знесення частини м’ясного магазину та нові паркувальні штрафи: черговий виконком міської ради (Відео)

Першими, з кого стягуватимуть борги, стануть жителі неприватизованого житла – його можна буде приватизувати, лише заплативши те, що винен. Далі під загрозою – виплати за народження дитини.

«Внесення змін до програми підтримки народжуваності в місті Чернігові. Пропонується перераховувати на погашення заборгованості надавачам послуги, якщо така існує», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Наступне – буде створена система кадрового обліку працівників усіх структурних підрозділів місткої ради, що дасть змогу визначити тих, хто не сплачує.

«Не секрет що і працівники, які працюють в системі Чернігівської міської ради… багато з них також мають заборгованість за житлово-комунальні послуги. І її треба докладно вивчати, аналізувати, пробувати проводити якісь бесіди», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Далі «Чернігівводоканал» хоче отримати доступ до бази реєстрації ЦНАПу.

«Ми отримаємо об’єктивне нарахування за житлово-комунальні послуги, яке проводиться за кількістю прописаних осіб», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Наразі всі ноу-хау вже в процесі впровадження.

«Воно вже зараз впроваджується. На стадії впровадження і зміни процедур», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Загалом, серед планів міської влади – надавати підтримку лише тим сім’ям, які вчасно платять за комунальні послуги.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button