Суспільство (відео)

Зависокі ціни на опалення та скорочення штату: в Козельці провели позачергову сесію (Відео)

Котельню третьої школи в Козельці більше не обслуговуватиме «Облтеплокомуненерго». Козелецька селищна рада розірвала договір із цією компанією. Таке рішення ухвалили під час позачергової сесії. Причиною стала зависока вартість теплової енергії, що має збільшитися майже вчетверо.

«Сама котельня в нас на балансі перебуває, була в оренді. Був договір із «Чернігівоблтеплокомуненерго». У них були свої наймані працівники, вони опалювали за ціною, вищою за вартість самого природного газу. Ми будемо закуповувати тільки природній газ, а не теплову енергію, і на наступний рік плануємо замінити ці старі котли. І ще здешевити ці витрати»,- Валентин Бригинець, козелецький селищний голова.

Друге питання, яке обговорили на сесії, стосувалося скорочення чисельності штатних одиниць. Таким чином селищна рада планує заощадити кошти та зменшити витрати з бюджету. Однак такий перебіг справи не влаштував декого з присутніх. Наприклад, начальника відділу зв´язків із громадськістю, яка й потрапила під скорочення.

«Я хочу почути офіційну версію зміни до структури. Неофіційну ми знаємо – щоб мене не було в раді»,- Ірина Санченко, начальник відділу зв´язків із громадськістю, ЗМІ та громадськими організаціями, депутат Козелецької селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 2 мільйони гривень: липневий бонус Атрошенка

«Статтею 64 Господарського кодексу України передбачено, що підприємству, установі, організації надано право самостійно визначати організаційну структуру, чисельність працівників і штатний розпис.  Доведено, що функції цих підрозділів можуть виконувати інші посадові особи селищної ради шляхом доповнення їхніх посадових інструкцій додатковими обов´язками та правами»,- Валентин Бригинець, козелецький селищний голова.

Селищний голова зазначив, що в громадах на зразок Козелецької штат працівників апарату значно менший.

«У нас є і вакансії, що не заповнені, тобто ми провели моніторинг громад, які схожі і за чисельністю населення, та дійшли висновку, що треба оптимізувати структуру апарату»,- Валентин Бригинець, козелецький селищний голова.

Таку пропозицію голови депутати підтримали.

«За» – 15. Рішення прийнято».

На цьому питання порядку денного завершилися. Далі обговорили кілька депутатських запитів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button