Суспільство (відео)

У Чернігові розгорівся велоскандал (Відео)

До редакції ЧЕline звернулися батьки вихованців секції велоспорту в дитячій спортивній школі №1. Б’ють на сполох, адже, за їхніми словами, велосипеди зі школи зникли.

«Повернувся з тренування дуже рано, засмучений. Каже: тренування не буде, в нас немає велосипедів. Директор забрав наші велосипеди. Питає: «Мамо, що робити? У нас завтра змагання», — Інна Василенко, мати дітей, які займаються в секції велоспорту.

«Вранці прихожу, а велосипедів немає. Я до завгоспа – він каже, що директор увечері забрав велосипеди та передав до 19-ї школи», — Андрій Кармелюк, тренер-викладач із велоспорту в ДЮСШ №1.

За словами тренера, тиск на секцію розпочався з такої собі акції непокори з його боку.

«Я не підкорився наказу директора взяти на себе відповідальність за групу дівчат, які тут тренуються. Тренує їх людина без освіти. Але спостерігав, як вони тренуються, на пляж їздять, потім виставляють у фейсбуці. Якщо з ними щось станеться, то у в’язниці буду я сидіти. Ніде нічий підпис не стоїть, крім мого», — Андрій Кармелюк, тренер-викладач із велоспорту в ДЮСШ №1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся відкритий чемпіонат області з велоспорту

Рік тому тренувати дівчат-велосипедисток, так би мовити, на волонтерських засадах узявся лікар, велоаматор Олександр Гоцацюк, проте відповідальність була на офіційному тренері. Натомість у відповідь на демарш цього тренера директор не підписав договорів з іншими спортшколами, які безкоштовно надавали велосипеди.

«Ми не можемо, щоб наша школа була складом велосипедів. Розумієте. Є школа «Колос». Хай вони і зберігають, бо це ж відповідальність», — Сергій Романчук, директор чернігівської  комплексної ДЮСШ №1.

Мовляв, ця велоамуніція для старшого покоління. Проте тренерський склад школи запевняє: це крок до знищення велосекції.

«Дериземля сказав, що в нього є лист, що недоцільно мати тут секцію велоспорту. Як з’ясувалося, цей лист від Романчука Сергія Петровича», — Андрій Кармелюк, тренер-викладач по велоспорту в ДЮСШ №1.

«Ні. Є лист про те, що ми хочемо, щоб вони розглянули можливість перенести від нас до школи «Україна», — Сергій Романчук, директор чернігівської комплексної ДЮСШ №1.

«У нас немає ніякого знищення велоспорту. У нас є відділення, воно працює», —Сергій Романчук, директор чернігівської  комплексної ДЮСШ №1.

Проте батьки обурені, кажуть, минулого тижня велосипеди були, а вже цього тижня їх немає.

«Дійсно не вистачає велосипедів. Їх не було і немає», — Сергій Романчук, директор чернігівської  комплексної ДЮСШ №1.

Сьогодні в секції тренуються приблизно двадцять дітей. Мають багато досягнень як обласного, так і всеукраїнського рівня. А конфлікт дорослих може поставити хрест на черговому підростаючому поколінні чернігівських велоспортсменів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А что скажет администрация(директор ,зам директора) который отвечает за организацию тренировочного процесса и , как можно было доверить безопасность детей постороннему человеку?
    Или были заняты пилением денег за эту группу и не о чем не думали?

Back to top button