Суспільство (відео)

Життя повертається: села чернігівської глибинки в очікуванні великих змін (Відео)

У Комарівці Борзнянського району провели збори села. Люди заслухали звіт голови про успіхи та невдачі 2016 року. Сільський голова Юрій Кантур розповів про фінансові витрати та про перспективи села. Минулого року бюджет Комарівської сільської ради налічував понад 2 мільйони гривень. Значна частина пішла на оновлення соціальних об’єктів.

«Використано було 454 300 гривень субвенції. Куди пішли ці кошти? Це заміна вікон та дверей у нашій лікарні та територіальному центрі, використано наших грошей. Заробітна плата освітянам району було перераховано кошти на встановлення сигналізації в територіальному центрі»,сільський голова Комарівки Юрій Кантур.

Нинішній сільський голова почав працювати лише з грудня минулого року, але за цей час уже вдалося втілити в життя чимало задумів. Основні проблеми Комарівки – це стан доріг, освітлення вулиць та опалення об’єктів соціальної інфраструктури. Завдяки зусиллям сільського голови вдалось замінити котел у Будинку культури, що не працював майже 20 років, і відновити вуличне освітлення. Люди радіють змінам і бачать, що в їхньому селі життя не зупинилося.

— Голова сільради, до нього жодних претензій, що просимо, те й виконує.

— Все поприбирали – це вже краса села в нас.

— Світло зробив у нас у центрі, він ще не встиг нічого зробити за півтора місяці, але зрушення є, чоловік на своєму місці.

Сільський голова запевняє: розвиток села триватиме й надалі. Головне питання, що має невдовзі вирішитися, – це відновлення доріг.

«Хочемо дороги села привести до порядку, кошти на це є. Хотілось би зробити територіальну громаду, а не філію району, тобто аби максимально задіяти інтереси та використати інтереси всіх сил цієї громади. Можливо, це буде участь у проектах для кожного села своя, аби залучити кошти міжнародних інтересів, кошті, які будуть заплановані для потреб громад, вони і будуть у громаді використовуватися. Може бути будівництво доріг – це обов’язково, оптимізація мережі освітньої. Намагатимемось робити все, аби інтереси жителів кожного села територіальної громади об’єднаної було використано», сільський голова Комарівки Юрій Кантур.

30 квітня відбудуться вибори в об’єднаній територіальній громаді. Жителі села сподіваються, що позитивні зміни триватимуть і надалі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button