Суспільство (відео)

Зимові ризики: надзвичайники розповіли про готовність рятувати мешканців області від холодів (Відео)

Надзвичайники Чернігівщини вже активно готуються до зимових холодів. Як розповіли в обласному управлінні ДСНС, упродовж минулого місяця в усіх підрозділах вже проведені відповідні навчання та перевірка обладнання. Адже в разі потреби в співробітників ДСНС є лише дві години на підготовку до виїзду в будь-яку точку області.

«Також перевірено засоби порятунку людей на водних об´єктах, техніка високої прохідності вже заступила на чергування. Підрозділи управління ДСНС, а також інші аварійні служби готові до виконання завдань за призначенням в умовах ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС України у Чернігівській області.

У всіх п´яти загонах управління ДСНС області до холодів підготували і засоби для пунктів обігріву. Самі ж пункти встановлюють на вимогу органів місцевого самоврядування. Стаціонарні можуть розміщувати в школах, медзакладах та інших приміщеннях. Їх перелік визначають місцеві ради. До мобільних пунктів обігріву належать намети.

«Які встановлюються на автошляхах державного та місцевого значення, де утворилися затори. А також під час масових заходів, що передбачають велике скупчення людей. До пунктів обігріву входить сам намет, піч, дерев´яні настили, ліжка, ковдри, столи. Прибори для прийому їжі»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС України у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розказали, якої погоди чекати на Чернігівщині в грудні

Аби не переохолоджуватися, надзвичайники радять мешканцям області вдягатися по погоді, не нехтувати теплими речами.

«Порада водіям, які долають великі відстані, брати з собою теплий одяг, термоси з гарячою водою або чаєм. Та брати спеціальні засоби проти ковзання, що одягаються на покришки авто»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС України у Чернігівській області.

В управлінні ДСНС наголосили і на тому, що через похолодання зросла кількість пожеж у житлових будинках. Мешканці області порушують правила облаштування та експлуатації пічного опалення.

«Станом на 2 грудня поточного року в області вже загинули 83 людини, що на 13,7% більше ніж за аналогічний період минулого року. Якщо брати 2019 рік, то всього загинуло 75 осіб і ми бачимо, що перевищуємо показник минулого року»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС України у Чернігівській області.

Тому надзвичайники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки. Зокрема стежити за справністю приладів пічного опалення, електромереж та обігрівачів. Вчасно виявляти та шпаклювати тріщини в печах і димарях. Побачити такі дефекти допоможе звичайна побілка. Також не варто запалювати вогонь за допомогою легкозаймистих речовин і курити в ліжку. Співробітники ДСНС просять жителів області контролювати ігри дітей і не доручати дітям наглядати за печами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button