Суспільство (відео)

Відвойовані городи, велодоріжки і зарплата заступника – із сесії Чернігівської міськради (Відео)

На 15-й сесії Чернігівської міської ради депутати були надто щедрими – без зайвих суперечок обранці навсібіч роздавали землі під городи і приймали життєво важливі для чернігівців програми. Одна з таких покладе початок розвитку в Чернігові велосипедного руху та облаштуванню велосипедної інфраструктури. Її вартість – 95 мільйонів гривень.

Що більше нас пересяде на велосипеди, то просторніше буде на дорогах, — Геннадій Добровінський, представник ГО «Простір злагоди».

Геннадій Добровінський – один із активних розробників туристичної програми. Він каже, що за найближчі три роки в Чернігові реально збудувати майже 200 кілометрів велодоріжок, створити 35 екскурсійних веломаршрутів, 15 нових парків, переважно у прибережній зоні міста, встановити 20 тисяч захищених парковок. У рамках програми заплановані й просвітницькі заходи, їх проводитимуть зокрема і для водіїв авто, які часто ненавидять двоколісних конкурентів на дорогах.

— Так спроектована система дорожнього руху в Чернігові, наче в нас немає велосипедистів. А нас 30 тисяч. Мі боїмося їздити, — Геннадій Добровінський, представник ГО «Простір злагоди».

З легкої руки депутатів одне з садових товариств міста, що знаходиться неподалік земснаряду, дісталося чернігівцям, які садять там городину. Всі гуртом вони чекали рішення у сесійній залі. Подейкують, що ці землі самозахоплені.

— Земельними ділянками ми користуємося вже 25 років, ми вклали кошти в них, щоб отримати віддачу, а нам лише дають в аренду ділянки, — Віра Сергієва, голова садового товариства «Грім-Віра».

Шість років ці люди орендували садові ділянки, на сьогоднішній сесії таки добилися, аби мати на них власність. Депутати дали дозвіл на розробку проектів землеустрою.

Встановили на 15-й сесії і заробітну плату новому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олександру Атрощенку. Депутати сьогодні були лояльними і до нового заступника.

Здоровий глузд підказує, що в людини буде більше мотивів працювати відповідально, якщо його зарплата буде щонайменше нижча, ніж він отримував на попередній роботі, — Ігор Андрійченко, депутат Чернігівської міської ради.

За свою роботу Олександр Атрощенко отримуватиме близько семи з половиною тисяч гривень з усіма надбавками та за вислугу років. 2017 рік став багатим на зміни не лише для заступника мера, а й для усіх чернігівців.

На сесії депутати проголосували ще й за Програму розвитку туризму та промоції міста, а також за Програму забезпечення діяльності муніципальної поліції.

Ще статті по темі

Back to top button