Суспільство (відео)

ЗНО по-новому: у Чернігові розповіли про зміни в незалежному оцінюванні (Відео)

Уже кілька років поспіль потенційні абітурієнти демонструють свої знання у вигляді зовнішнього незалежного оцінювання. Початок реєстрації на ЗНО 2019 року – 5 лютого, завершення – 25 березня. Важливий момент – додаткового тижня для перереєстрації документів, як це було раніше, вже немає, тож випускники мають вкластися у встановлені терміни.

«Взагалі ЗНО починається 21 травня з першого предмета – математика. Наступний предмет (найбільша кількість) – українська мова і література (23 травня), потім іноземні мови і завершиться ЗНО 13 червня предметом хімія», — директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Цьогоріч ЗНО на Чернігівщині складатимуть приблизно вісім із половиною тисяч учасників. Більшість (понад 5 000) – це учні загальноосвітніх шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять реєстр сертифікатів ЗНО

Для осіб із вадами зору продовжують впроваджувати і випробовувати спеціальні методи складання ЗНО. Вони матимуть можливість пройти зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України а відтепер – і з біології.

«Буде продовжено експеримент апробації для осіб слабозорих, які користуються у своїй практиці для читання шрифтами Брайля. Буде апробація тесту з біології», — директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

У ЗНО 2019 року з’являється важлива новація стосовно мінімального рівня балів. Планку в 150 балів торік ввели медичні виші, цьогоріч її застосують і для інших спеціальностей. Крім того, щоб вступити до медичного університету, треба буде складати третій іспит із математики або фізики. Першим обов’язковим є українська мова, другим – біологія або хімія на вибір. Подібні зміни відбуваються й у деяких інших навчальних закладах.

Ще статті по темі

Back to top button