Суспільство (відео)

Знову групова загибель людей у вогні: рятувальники Чернігівщини б´ють на сполох (Відео)

8 грудня близько сьомої вечора в Чернігівському районі сталася пожежа, під час якої загинули двоє немолодих людей. Вогонь знищив покрівлю домівки, перекриття, пошкоджено окремі конструктивні елементи стін і майно.

«Останній випадок із груповою загибеллю людей стався вчора в с. Надинівка Чернігівського району, де внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі загинули двоє людей, 1942 року народження», — Олександр Бобро, заступник начальника ГУ ДСНС України в Чернігівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському районі пожежа забрала життя двох людей

В управлінні ДСНС області розповіли, що до цього подібні випадки траплялися на Прилуччині. У червні цього року через коротке замикання згоріло молоде подружжя. Без батьків залишилися двоє дітей. Пізніше в Ріпках і Пархимові пожежі забрали життя чотирьох. Усі вони загинули через необережність під час куріння. Олександр Бобро зазначає, що найчастіше пожежі трапляються саме в Чернігівському, Ніжинському та Прилуцькому районах.

«Такі порушення правил пожежної безпеки, як відсутність нормативної відстані від печей до деревяних конструкцій будинків. Розпалювання печей легкозаймистими та горючими рідинами, надмірне їх перегрівання, поява тріщин тощо; розміщення впритул до печей меблів, сушіння одягу на них; залишення дітей без нагляду дорослих призводять до виникнення пожеж», — Олександр Бобро, заступник начальника ГУ ДСНС України в Чернігівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям.

За його словами, загальна кількість пожеж в області зменшилася майже на 19%. Але спостерігається значне зростання кількості травмованих на них людей. Переважно лихо трапляється в помешканнях пенсіонерів і громадян віком старше 60 років.

«Слід зазначити, що в помешканнях людей електрообладнання застаріле, належним чином не обслуговується. Як наслідок, найбільша кількість загибелі людей реєструється в холодну пору року, коли громадяни використовують печі, обігрівачі й електрообладнання», — Олександр Бобро, заступник начальника ГУ ДСНС України в Чернігівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям.

Аби запобігти трагічним випадкам, рятувальники разом із Нацполіцією та соцслужбами щодня проводять профілактичні рейди. До такої роботи залучили й органи місцевого самоврядування, які проводять інструктажі для свого населення, здійснюють обстеження технічного стану печей та електромереж в оселях людей, які є в зоні ризику. У разі потреби вони також можуть надавати допомогу в усуненні порушень.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button