Життя громад

На Чернігівщині громада отримала рятувальну техніку на 11 мільйонів

У розпорядженні козелецьких рятувальників з’явилась нова сучасна техніка. Спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу та пожежно-рятувальний автомобіль-автоцистерна Державна пожежно-рятувальна частина з дислокацією у смт Козелець отримала від ДСНС України. Вартість машин ставить понад 11 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Козелецька ОТГ.

«Впевнений, що нова техніка дасть змогу ефективніше виконувати завдання спрямовані на рятування життя та збереження здоров’я людей і довкілля, а селищна рада й надалі всіляко буде цьому сприяти. Допомагаючи рятувальникам в оперативному проведенні першочергових робіт із ліквідації наслідків НС, селищна рада вже прийняла програму, що передбачає закупівлю дизпалива на суму 50 тис. грн, розраховану на 5 років», – зазначив Козелецький селищний голова Валентин Бригинець.

Кожен автомобіль має сучасну комплектацію аварійно-рятувальним обладнанням та спорядженням, яке дозволяє підвищити оперативність та ефективність дій рятувальників під час ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій.

261747327_2982322952034706_7991084375429986799_n

Пожежно-рятувальний автомобіль-автоцистерна пожежна призначена для доставки до місця пожежі особового складу відповідно до оперативного розрахунку та необхідного спорядження. З її допомогою гасити вогонь можна і водою, і повітряно-механічною піною. Ця пожежна машина призначена, передусім, для районів із безводними ділянками та бездоріжжям.

Спеціальна аварійно-рятувальна машина легкого типу призначена для оперативної доставки рятувальників, спеціального обладнання до місця виникнення НС природного і техногенного характеру, виконання аварійно-рятувальних і інших невідкладних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих і надання їм першої медичної допомоги, ліквідації локальних вогнищ, ведення радіаційної і хімічної розвідки, зв’язку та оповіщення в ході ліквідації наслідків НС, катастроф і стихійного лиха.

263349785_2982322928701375_8633784081998283481_n

«Ці автомобілі є універсальними спецтранспортами для порятунку людей під час ДТП, гасіння пожеж та інших небезпечних подій. До цього часу наша техніка дозволяла запасати лише 2 т. води, а нова розрахована на 8 т, також у нас з’явилися бензорізи, розжими та сучасні дихальні апарати Dräger та ін., що значно пришвидшить та покращить роботу рятувальників», – зазначив начальник 5 Державна пожежно-рятувальна частина з дислокацією у смт Козелець 1 ДПРЗ  ГУ ДСНС України у Чернігівській області Валентин Смолик.

Ще статті по темі

Back to top button