Життя громад

Життя громад: оновлена пожежна частина в Носівці тепер із сучасним автомобілем

Носівські рятувальники відтепер мають можливість приїздити на допомогу жителям громади на сучасному пожежному автомобілі. Отримати новий автомобіль пожежному депо 17-го державного пожежно-рятувального посту вдалося завдяки тісній співпраці та фінансовій підтримці Носівської міської ради.

Як розповів носівський міський голова Володимир Ігнатченко, з моменту створення Носівської громади міська рада постійно підтримує рятувальників.

«Допомогаємо нашим рятувальникам різнопланово. Це і забезпечення пальним, і виділення коштів на придбання засобів захисту в боротьбі з коронавірусом. Серед іншого, на їхнє прохання були придбані мотопилки, бензоріз, генератори тощо. Якщо виникає якась потреба, вони до нас звертаються – і ми завжди намагаємось звернення задовольнити», розповідає Володимир Ігнатченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині створюють умови для розваг сільських людей

Мали рятувальники і потребу в новому автомобілі, адже автопарк не оновлювався з 90-х років. Але для його отримання необхідно було реконструювати пожежну частину, збільшивши висоту воріт, щоб новий автомобіль міг заходити.

«Це була найголовніша умова, щоб отримати новий автомобіль. Ми їм допомогли і виділили кошти, ремонт у пожежній частині зробили. Зрештою отримали автомобіль», говорить Володимир Ігнатченко.

Таким чином було утеплене приміщення пожежної частини, пофарбований фасад, відремонтовано водостік та обладнано козирок. Крім того, переобладнали в’їзні ворота, привівши їх у відповідність до нових стандартів, збільшивши у висоту до 3 м 40 см.

Після проведеної роботи транспортний парк поповнився новим сучасним автомобілем МАЗ, повністю укомплектованим усім необхідним для ліквідації пожеж і проведення аварійно-рятувальних робіт, зокрема ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині піднімають освіту

«Авто передали з Бобровицької пожежної частини. Гараж у Носівці не може розмістити зовсім новий, ще більший пожежний автомобіль. Але цей практично новий, йому всього два роки, добротний автомобіль. Він надаватиме послуги на території нашої і за потреби на території прилеглих громад», – розповідає носівський міський голова.

Наразі Носівський сектор рятувальної служби налічує 18 чоловік особового складу і має у своєму розпорядженні три автомобілі. З новим сучасним пожежним автомобілем носівські рятувальники матимуть більші можливості для проведення рятувальних робіт. Наприклад, об’єм баку нового авто розрахований на 4 тонни води, тоді як у «ЗІЛа» – лише на 2,3 т, піноутворювач також більший у півтора разу, укомплектований бензорізом, бензопилою, генератором, апаратом стисненого повітря, прожекторами освітлення для роботи в темряві.

У планах на майбутнє, якими поділився Володимир Ігнатченко, – зробити віддалений пожежний підрозділ або в Іржавці, або в Адамівці.

«Там з 8 кілометрів до населеного пункту, який знаходиться в громаді, тож хочемо, щоб автомобіль, який вивільнився, надалі використовувався десь у нашій громаді чи на території колишнього району».

Фото зі сторінки Володимира Ігнатченка

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button