Життя громад

Допомагають військовим і готуються до весни

Нині непростий час для всіх українців, адже кривава війна в державі триває. Але водночас життя продовжується. Тож у громадах Чернігівщини не сидять склавши руки, а працюють.

У Парафіївській громаді турботи, як і всюди. Зиму перезимували, то треба готуватися до нових викликів, весняних. Адже незчуємося, як весна покличе на роботу в поле та на городи.

«Як і всі громади Чернігівщини, перезимували ми більш-менш нормально. Як такого відключення ні електроенергії, ні інших енергоносіїв не було. Освітні заклади всі працювали у звичному режимі. А раніше в нас було дистанційне навчання. Зараз діти ходять до школи.

Зустріли Новий рік зі сподіванням на українську Перемогу і що переживемо зиму», – зазначає Галина Петруша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з’явиться мобільна аптека

За її словами, негативного впливу через те, що у громад забрали військові ПДФО, не відчули.

«Ми негативних наслідків від того, що його забрали, не відчули. Бо ми його і не отримували. У нас військових частин немає», – сказала очільниця громади.

Натомість підтримку українських військових, зокрема земляків, вважає потрібною та нагальною справою. 

«Обов’язково, ми весь час і торік, і цьогоріч виділяли кошти. Зокрема цьогоріч вже виділили приблизно мільйон гривень на допомогу ЗСУ. І торік 800 тисяч гривень виділяли. Ми ні премій, ні якихось надбавок не отримуємо. Але допомагаємо військовим обов’язково. Кілька разів поспіль перераховували одноденний заробіток на потреби наших захисників, бо одним автомобіль треба був, другим – щось інше. Ми неодмінно допомагаємо – вся громада, всі структурні підрозділи, які підпорядковуються селищній раді. І всі із розумінням ставляться до цього.

Чим можемо допомагаємо нашим захисникам. Зокрема, в кожному населеному пункті громади в нас плетуть сітки маскувальні, передають посилки військовим. І чекаємо на Перемогу», – розповіла Галина Петруша.

Нині надворі весна, яка принесла нові весняні клопоти. Тож на них якраз і сконцентрувалися.

«Нині працюємо над благоустроєм. У нас є комунальне підприємство «Добробут», воно переважно і виконує ці завдання. Але, як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Але різні ситуації трапляються. Вже розпочали підготовку до того, щоб було чисто, красиво та приємно довкола», – сказала очільниця громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Тетяна Хомич

Ще статті по темі

Back to top button