Життя громад

На Чернігівщині провели «Кубок золотого бурка» і планують зробити його щорічним (Фото)

Цьогорічного січня зима трошки побалувала нас снігом і морозами. На Коропщині не проґавили такої можливості і влаштували справжній хокейний турнір «Кубок золотого бурка».

Ідея проведення турніру належить місцевим активістам. Адже жителі села Риботин – завзяті любителі цього зимового виду спорту. Тож не дивно, що спортсменів-аматорів не зупинив 15-градусний мороз і вони вийшли на кригу.

Змагання провели на місцевій «льодовій арені» − болоті в центрі села. На турнір риботяни запросили всіх охочих. У програмі було навіть приготування їжі на вогнищі.

Поганяти шайбу зібралися 5 команд по троє учасників і група підтримки, яка не злякалася міцних поцілунків морозу. Вік хокеїстів – від 15 і старше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадки історії: на Чернігівщині є цікаві поховання

Долучився до льодового протистояння і коропський селищний голова Володимир Куніцин. Повертаючись із робочої поїздки з Шабалинова, не зміг проїхати повз Риботин, щоб не взяти до рук хоч на мить ключку та не подякувати риботянам за їхню активність, і на кілька хвилин став гравцем однієї з команд.

«Я залюбки долучився і теж побігав з ключкою. Фантастично, я вам скажу! Згадав юність», – поділився своїми враженнями Володимир Куніцин.

Володимир Миколайович народився у Риботині. Селищний голова розповідає, що в дитинстві вони постійно взимку грали в хокей і в кожного були свої ковзани. Прикро, але тепер дозволити їх може собі далеко не кожен. Проте місцевим відсутність ковзанів не завадила провести турнір. Активісти легко вирішили цю проблему, прописавши головною вимогою змагань їх відсутність. Це дало назву турніру, зробило його оригінальним. Адже бурки – доступне зимове взуття для кожного.

А загалом, на думку Володимира Куніцина, такі заходи – це прекрасна нагода відірвати молодь від гаджетів, вивести на вулицю і стимулювати до ведення активного способу життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині створили власний «Буковель»

Також очільник селищної ради зазначив, що серед планів – зробити турнір щорічним.

«Я вважаю, ми допоможемо і зробимо його щорічним. І про ковзани треба подумати. Але назву турніру, безумовно, залишити. За молодь треба боротися, відривати її від гаджетів. Усіляко стимулювати подібні заходи, і призами також, бути активнішими. Я от побачив, що в Ніжині зробили ковзанку. Ну це ж класно!» – вважає коропський селищний голова Володимир Куніцин.

А також він зазначив, що якщо в лютому погода дозволить, то в Риботині планують ще один такий захід.

Фото з сайту Коропської селищної ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button