Коронавірус

Чернігів отримав нові тести для виявлення коронавірусу

КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» отримав нові тести для виявлення захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це повідомив лаборант закладу Микола Тарасевич, зазначивши – тести визначають антиген до COVID-19, а процедура роботи з ними аналогічна традиційному ПЛР-тестуванню, тобто, робиться мазок з носоглотки, що наноситься на касету, де і відбувається хімічна реакція.

«Відтак це швидкі тест-системи, на зразок тестів на вагітність чи на ВІЛ. Вони пройшли сертифікацію ВООЗ та можуть бути альтернативою ПЛР-тестам, адже показують такий же результат, але за 15-30 хвилин. Причому поки тестування безкоштовне і не вимагає спеціального обладнання. Чутливість експрес-тесту – 96,52%. Він пройшов сертифікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я і офіційно є одним із методів виявлення коронавірусу. Європа вже працює з такими тест-системами виробництва Південної Кореї», – зазначив фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 336 нових випадків COVID-19

Як сказала начальниця відділу управління медичними кадрами та роботи зі зверненнями громадян Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Лебедєва, якщо ці тести будуть внесені у відповідний перелік на державному рівні, лікарні зможуть їх закуповувати та проводити.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України закупило експрес-тести на визначення антигену до COVID-19. За словами очільника Міністерства Максима Степанова, за їхньою допомогою буде проводитися до мільйона тест-досліджень на добу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button