Як не заразитися COVID-19 через овочі та фрукти
Для запобігання поширенню коронавірусу заклади торгівлі, що реалізують продукти харчування, мають дотримуватись санітарних норм, адже на продуктах харчування вірус може зберігатись від трьох годин до кількох днів.
Так, щодо цього є певні рекомендації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
По-перше, фрукти й овочі мають реалізовуватись в упаковці від виробника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вже 5 випадків захворювання на коронавірус
По-друге, фасувати овочі та фрукти повинні в спеціально відведеному приміщенні або ж їх продаж має відбуватися безпосередньо в торговельному залі через продавця, який пакує їх в індивідуальну упаковку.
По-третє, реалізація нефасованих фруктів та овочів у торговельному залі можлива лише за умови, що покупці одягнені в засоби індивідуального захисту.
Споживачам також радять ретельно мити овочі й фрукти вдома, а також здійснювати їх термооброблення перед вживанням.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv