206 округПолітика

Карти з qr-кодами використають у схемі підкупу виборців у 206 окрузі

Нові політичні технології на 206-му окрузі вражають масштабами та польотом фантазії.

Днями поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження за повідомленням про підкуп виборців в обласному центрі по вулиці Ватутіна. У будинку, крім агітації за одного з  кандидатів, знайшли такі собі посвідчення громадських активістів з фотографіями та qr-кодами на них.

Як повідомило ЧЕline власне джерело в одному з передвиборчих штабів кандидата в народні депутати, так звані посвідчення з qr-кодами, ймовірно, використають у схемі підкупу. Картки роздаватимуть певній кількості своїх виборців, яких зареєструють.

Аби отримати гроші за голос на користь потрібного кандидата, людині необхідно прийти на дільницю і проголосувати. Потім вийти з дільниці. Неподалік має стояти представник штабу, якому необхідно показати це посвідчення.

За допомогою телефону чи планшету він зісканує qr-код, в якому зашифровано персональні дані виборця. Це означатиме, що людина таки з’явилася на дільницю і їй згодом мають заплатити обіцяні гроші.

На місцевих виборах восени минулого року в Чернігові спостерігачі бачили виборців зі штрих-кодами, що були наклеєні в паспорти.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. VМикитась пошел дальше свое дружбана атрошки , в прошлом году только штрих коды были ) а тут ба кьюар коды )
    когда ж это закончиться ? когда микитася остановит полиция ? когда поламают эту схему чтоб этот одиозный застройщик киева не пришел к власти ?((

  2. И что интересно сделает полиция? В прошлом году, когда Атрошенко со штрих-кодами мутил, никто ничего и не сделал (( Может хоть в этот раз правоохранительные органы прореагируют как следует! Или Микитась, как и его партнер по бизнесу, уже прикупил кого нужно в полиции?

Back to top button