Політика

Депутатська рокіровка: в обласній команді «Нашого Краю» зміни

На сьогоднішньому засіданні сесії обласної ради голова фракції політичної партії «Наш Край» у Чернігівській облраді Ольга Чередник зачитала заяву фракції. В заяві йшлося, що депутат облради від партії «Наш Край» Андрій Прокопенко вирішив відмовитися від мандата і написав заяву про складення з себе депутатських повноважень добровільно. Це було суто його особисте рішення, яке він аргументував тим, що бажає більше уваги приділити бізнесу і науці.

Ольга Чередник подякувала Андрію Прокопенку за продуктивну роботу в команді та побажала успіхів у його подальших планах. Замість нього до фракції «Нашого Краю» в обласній раді приєднається Людмила Андрієвська.

Як відомо, Людмила Андрієвська була депутатом обласної ради 6-го скликання.

«Це людина – професіонал і патріот Чернігівщини. Вона буде щиросердно працювати на благо людей. Ми і надалі будемо відстоювати інтереси простих громадян і працювати для розвитку нашого регіону», — зазначила Ольга Чередник.

Цікава ситуація склалася під час голосування за припинення депутатських повноважень Андрія Прокопенка. Фракція «Наш Край» проголосувала «за», але чимало депутатів утрималися (проти було тільки 2 голоси). Відтак, не набралося необхідної кількості голосів.

«Юридично депутатом залишається Андрій Прокопенко, але ми заявили вже про кандидатуру, яка буде замість нього. Будемо чекати наступної сесії, адже щоб Людмила Андрієвська пристала до роботи – потрібне рішення сесії. Цікава ситуація вийшла. Фракція «Наш Край» проголосувала і відпускає Прокопенка, але інші утримуються. Після сесії я в коридорі зустрілася з депутатами від «Аграрної партії» і запитала, чому вони не проголосували. Григорій Супрун заявив, що з ними ніхто не домовлявся. Про що взагалі йдеться? Які можуть бути домовленості? Людина вирішила займатися бізнесом і наукою – це її право. Позиція депутатів, які не підтримали рішення позбавити депутатського мандата, мені незрозуміла», — зазначила Ольга Чередник.

До речі, дивним й абсурдним водночас є коментар голови обласної ради Ігоря Вдовенка з приводу Андрія Прокопенка. Коментуючи цю ситуацію журналістам, він заявив, що Прокопенка не хоче відпускати фракція «Наш Край». Цікаво, про що думав і де перебував у думках голова облради в момент, коли голосували за це рішення? Адже депутати фракції «Наш Край» проголосували «за».

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Та тут класична маніпуляція спеціально не будуть голосувати і на наступній сесії. Мінус один голос у опонентів. Аграрна партія з радикалами проти нашкраю.

Back to top button