АФІША

«Аеропорт»: мовою пензля про 242 дні оборони

Виставка Олега Дробоцького «Аеропорт» – це спроба мовою пензля розповісти про трагічні сторінки оборони Донецького аеропорту. «Люди встояли – не витримав бетон». Це найбільш влучна фраза, яка характеризує 242 дні оборони. Всі ці дні українські військові трималися до останнього, аж поки не впали останні бетонні опори конструкцій терміналу. 242 дні перемог та втрат, жахливих та трагічних подій, 242 дні, після яких історія аеропорту не закінчилася. Для багатьох цей подвиг став сучасним прикладом незламності духу українських військовослужбовців. Кіборги та Донецький аеропорт стали символом стійкості та мужності українського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентують ексклюзивний проект

Саме таке мистецтво змушує задуматись, відчути те, що відчував солдат на полі бою. Ці роботи підштовхують глядача до аналізу ситуації, важливо, щоб ці події не повторилися в майбутньому. Твори художник навмисне виконує у темних кольорах, бо війна – це не яскраві фарби, це морок, біль і сльози.

Виставка розрахована на широке коло глядачів.

Мета виставки – вшанування героїв-захисників Донецького аеропорту, виховання на прикладах героїв покоління українських патріотів.

Відкриття виставки – 01.03.2019 р. о 15.00.

Виставка триватиме з 01.03.2019 р. до 02.04.2019 р.

Художній музей Галагана

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =Кіборги та Донецький аеропорт стали символом стійкості та мужності українського народу=
    Миф, о котором уже все забыли. Жизнь летит дальше.

Back to top button