Новини

Бабусі та дідусі займаються самі й онучат приводять: на Чернігівщині популярна скандинавська хода

Скандинавська хода – доволі популярний вид фізичної активності. Її унікальність у тому, що вона підходить навіть для немолодих людей як щоденний фітнес і для людей із граничним перевищенням ваги, яким заборонені активні фізичні вправи.

На Чернігівщині один із найбільш активних клубів скандинавської ходи – у Батурині. Утворився він та існує завдяки Сергію Пулинцю, який, як кажуть, зі спортом – на «ти». Майже професіонально захоплювався спортивним туризмом, потім бігом, але при цьому завжди хотів зацікавити людей піклуватися про своє здоров’я. 

«Бігати людині, яка ніколи не займалася спортом, досить важко. А от скандинавська ходьба підходить для всіх. Тут треба лише приєднатися до людей, які знаються на цьому питанні. Вони навчать, підкажуть – і можна практикувати», – розповів ЧЕЛАЙН Сергій Пулинець.

Тож пан Сергій сам захопився ходою та інших зацікавив. Переважно відгукуються люди, які люблять природу, мандрівки, свіже повітря, дотримуються здорового способу життя.

Вік учасників клубу різний, але здебільшого 50+, трапляється, що й онучата із дідусями чи бабусями залюбки приходять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові згадали історію єдиної діючої в місті церкви в післявоєнний період – Воскресіння Христового

«Я поєдную з ходьбою вивчення історії Батурина, околиць, природних цікавинок. І будую заняття так, щоб пройти якийсь новий цікавий маршрут. І намагаюся влаштувати для наших учасників якісь цікаві несподіванки», – зізнається Сергій Пулинець.

Якщо правильно виконувати техніку ходьби, то відбувається перерозподіл навантаження з нижніх кінцівок – стоп, колін, тазостегнових суглобів, із хребта – на м’язи верхнього пояса. Тож ходьба ця корисна особливо для людей, які мають захворювання суглобів, у кого є зайва вага. І ходьба універсальна тим, що задіює 92% м’язів людини. Але за умови правильної техніки виконання.

Заняття загартовують. До того ж, якщо систематично займатися, то спорт стане звичкою.

Ірина Осташко

Фото – зі сторінки Сергія Пулинця в соцмережі

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button