Новини

Ваша картка заблокована: як не стати жертвою телефонних шахраїв

До поліції Чернігівщини продовжують надходити заяви ошуканих шахраями жителів області. Як правило, телефонні шахраї діють за одною схемою: на телефон потенційної жертви надходить СМС з текстом: «ваша картка заблокована, якщо ви не проводили операцію – передзвоніть за вказаним номером».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області орудують телефонні шахраї-«податківці»

Головна мета зловмисників – встановити живий контакт с людиною, що знаходиться у  стресовій ситуації. Часті випадки, коли клієнт намагається зв’язатися за номером, вказаному у повідомленні. Далі – справа техніки. На другому конці проводу шахрай, який представляється співробітником банку, просить назвати данні картки: номер, строк дії, код-пароль тощо.

Поліція вкотре нагадує: банківські працівники ніколи не просять повідомити ні пароль, ні CVV-код, ні логін, не вимагають здійснити активні дії, такі як похід до банкомату чи введення коду.

І найголовніше: за будь-яких сумнівів, за найменшої спроби співрозмовника дізнатися паролі чи код, одразу кладіть слухавку, а потім зателефонуйте на «гарячу» лінію свого банку.

Якщо ж ви зрозуміли, що видали секретну інформацію шахраям, блокуйте карту, зателефонувавши до колл-центру або через інтернет-банкінг.

Будьте пильними та не дайте зловмисникам жодного шансу.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =На другому конці проводу шахрай, який представляється співробітником банку=
    Просто банка. Элементарный вопрос: А какого именно из моих банков? — ставит его в тупик. Хотя он может наугад назвать Приват или Ощад и не промахнется. Тогда нужно спросить: а какая из моих карточек, Виза или простая (если на самом деле у вас Мастер-кард)? Это для него тоже тупик. Но лучше не звонить вообще.

Back to top button