Новини

Чернігів до війни: опозиційний білоруський сайт – про наше місто

Білоруське видання «Флагшток» – одне з небагатьох опозиційних медіа в Білорусі. Тут публікують об’єктивну інформацію, зокрема й про військову ситуацію на білоруському кордоні. Нещодавно в білоруському ЗМІ опублікували статтю про життя Чернігова до війни.

«До російської навали Чернігів був відомий білорусам, як місце одноденного шопінгу, де можна купити солодощі та горілку. У 2020-2022 роках місто фактично закрили для білорусів (формально через антиковідні обмеження). Водночас колишнє місто-побратим дуже змінилося, а за своїм благоустроєм обійшло багато міст Білорусі», – йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований війною Чернігів

Також білоруси акцентують увагу на демократичних моментах в Україні.

«Якщо в Білорусі голів міст призначає особисто Лукашенко, то в українських містах мерів обирають самі громадяни на виборах. Таким чином містяни можуть переобирати або змінювати старого міського керівника раз на п’ять років. Ще одним фактором змін у Чернігові стала децентралізація збору податків в Україні у 2016 році. Ці зміни пішли на користь Чернігову – міський бюджет збільшився. До війни місто стало привабливим не лише для його жителів, а й для іноземних туристів», – пишуть у «Флагшток».

Повністю почитати статтю можна за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button