Кримінал

Апеляційний суд Чернігова підтвердив вирок довічно засудженій за вбивство опікунів

Чернігівський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника Сніжани Круглякової, засудженої до довічного позбавлення волі. Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 28 травня.

21 жовтня 2019 суд засудив дівчину до довічного позбавлення волі за подвійне вбивство – свого опікуна та його дружини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взято під варту чоловіка, що вбив свого товариша по чарці

Суд відзначив виняткову жорстокість та цинізм вчиненого, скоєння злочину у стані алкогольного сп’яніння, відсутність каяття, намагання уникнути відповідальності за вчинене і думку потерпілих, які наполягали на найсуворішій мірі покарання.

У суді дівчина вину не визнала і стверджувала, що поранила дядька ножем, захищаючись від нападу, тобто в межах необхідної оборони, а перед цим п’яний дядько вбив тітку, яка її захищала.

Обвинувачена мала право на суд присяжних, але не скористалась цим.

Захисник оскаржив вирок, але апеляційний суд залишив його без змін.

На рішення можна подати скаргу до Верховного суду протягом трьох місяців. Дівчина утримується під вартою з кінця квітня 2018-го.

Оскільки засуджена є громадянкою Росії, то може клопотати про відбуття покарання на території цієї країни. Законодавством РФ не передбачено довічне ув’язнення для жінок, тому у випадку передачі засуджена відбуватиме покарання за російськими законами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button