Кримінал

Через фейкові оголошення про «грошову допомогу» троє чернігівців втратили понад 40 тисяч гривень

«Допомога всім українцям», «Натисніть, щоб отримати грошову допомогу» або «Заповніть заявку на виплати від ООН» – поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями в соцмережах і не вводити дані своїх банківських карток і пін-коди нібито для «зарахування грошей».
Тільки за минулу добу від шахрайської схеми з отриманням «грошової допомоги» постраждали троє мешканців області.

Так, учора до поліції звернулася 37-річна мешканка Чернігова з повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 8 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі Інстаграм побачила оголошення під назвою «єДопомога». Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела всі реквізити своєї банківської картки. Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Інша 39-річна чернігівка побачила схоже оголошення в Фейсбуці. Перейшовши за посиланням, також ввела реквізити своєї банківської картки та пін-код. Після чого з її основного та кредитного рахунків зникли 6 тисяч гривень.

Того ж дня 45-річній мешканці Чернігівського району надійшло посилання у Вайбері з пропозицією швидко оформити «грошову допомогу». Жінка перейшла за посиланням, ввела логін і пароль до свого банківського онлайн-додатка. Після чого з рахунку жінки зникли понад 28 тисяч гривень.
Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин», ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї!

Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їх отримання публікують лише офіційні джерела.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button