Кримінал

Чергова справа «чорного лісоруба» направлена на розгляд суду

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження від 05.06.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, за фактом незаконної порубки дерев, на території об’єкту природно-заповідного фонду ботанічного заказника місцевого значення «Діброва-1».

В ході досудового розслідування установлено, що мешканець м. Прилуки, обвинувальний акт відносно якого перебуває на розгляді Прилуцького міськрайонного суду, щодо вчинення ним аналогічного, тяжкого кримінального правопорушення, з корисливих мотивів, на території об’єкту природно-заповідного фонду ботанічного заказника місцевого значення «Діброва-1», незаконно здійснив вирубку 14 дерев породи дуб, верба та липа, чим заподіяв шкоду державі на суму понад 45 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З «чорних лісорубів» стягнуто 400 тисяч гривень

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, ухвалою слідчого судді накладено арешт на транспортний засіб, на якому зловмисник намагався перевезти незаконну здобуту деревину, 3 бензопили, сокиру та рештки незаконно порубаної деревини.

Обвинувальний акт, угоду про визнання винуватості між підозрюваним та прокурором, разом із позовною заявою про відшкодування завданої шкоди, на понад суму 45 тис. грн., 26.06.2020 направлено на розгляд Прилуцького міськрайонного суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button