Кримінал

Чернігівські поліцейські викрили киянина, який незаконно продавав бази даних (Фото)

Правоохоронці провели обшук у киянина, що продавав інформацію з обмеженим доступом щодо експортно-імпортних операцій в Україні.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області спільно з кіберфахівцями Управління СБУ та слідчими Чернігівського відділу поліції провели санкціонований обшук із залученням бійців роти поліції особливого призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція затримала чернігівця, який викрадав бази даних

Обшук проводили у квартирі багатоповерхового елітного будинку в Києві, де фігурант справи зберігав техніку, яку використовував для вчинення кримінального правопорушення. У ході обшуків були вилучені ноутбук і смартфон.

Правоохоронці встановили, що 24-річний киянин через закриті групи в одному з месенджерів незаконно збував інформацію з обмеженим доступом, а саме — бази даних однієї з державних служб за 2019 рік.

Відповідні оголошення про продаж інформації з обмеженим доступом виявили чернігівські працівники відділу протидії кіберзлочинам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали хакера, який продавав бази даних

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 Кримінального кодексу України (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації).

Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.

Нині встановлюється джерело витоку інформації.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області
за матеріалами відділу протидії кіберзлочинам

Ще статті по темі

Back to top button