Кримінал

Дезертир обкрадав жителів Ічні

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування за фактом вчинення низки злочинів проти власності військовослужбовцем військової частини ЗС України, дислокованої у м. Одеса,

Встановлено, що у 2019 році, військовослужбовець військової служби за контрактом дезертирував з місця служби та прибув до м. Ічня Ічнянського району Чернігівської області.

В період протиправного перебування за межами військової частини, вказаний солдат-контрактник, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення у серпні 2019 та у травні 2020 року, здійснив у м. Ічня чотири крадіжки приватного майна громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські викрили киянина, який незаконно продавав бази даних (Фото)

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1, 2, 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, що передбачає йому покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років.

Наразі вказаного військовослужбовця затримано. Підозрюваний утримується на гауптвахті Південного територіального управління ВСП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button