Кримінал

Двоє жителів Чернігівщини постраждали від шахрайської схеми «Ваш родич у біді»

Увечері 6 вересня до поліції звернулася 81-річна чернігівка: в обід до неї з невідомого номера нібито зателефонувала дочка і сказала, що потрапила до лікарні. Схвильована жінка погодилася віддати на лікування «дочки» всі свої заощадження. Згодом до неї додому завітав невідомий чоловік, якому пенсіонерка віддала 700 доларів і 70 євро.

Про це повідомляє поліція Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці ДТП на чернігівському перехресті

Того ж дня від аналогічної шахрайської схеми постраждав 59-річний мешканець Чернігова. Близько 23-ї години на його стаціонарний телефон подзвонила жінка, яка назвалася невісткою потерпілого. Жінка повідомила, що потрапила в ДТП і травмувала людину. Згодом до розмови долучився невідомий чоловік, який відрекомендувався слідчим. Незнайомець  вивідав у потерпілого точну кількість його заощаджень – 36 тисяч гривень. Постійно тримаючи чоловіка в напруженому емоційному стані, шахрай переконав заявника перерахувати на його банківський рахунок усі кошти нібито для «порятунку невістки».

За обома фактами слідчі Чернігівського районного управління поліції відкрили провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button